Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2008 19:19 - никой не може да ме убеди,че парите са всичко на този свят
Автор: dokato Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2360 Коментари: 11 Гласове:
1



        Всеки има свои принципи и виждания,които ревностно защитава.
Мен лично никой не може да ме убеди,че парите са всичко в този свят.
Не отричам,че са жизнено необходими.Съгласна съм,че понякога са животоспасяващи.Вярно е,че помагат в лични,интимни и симейни отношение.Те дават свобода и независимост.




       Добре,съгласна съм с всичките тези твърдения.НО, не съм съгласна,че заради пари,трябва да делиш живота си с човек,който те унижава,тормози,злепоставя,ругае или да не говорим и да ти посяга.


       Аз съм доста горда и независима личност.Никога не съм живяла в лукс и охолство.Но никога и не съм мизерствала.Когато съм искала нещо,съм го постигала,и после съм му се радвала истински,защото е било постигнато с труд и  собствени сили.


       Никога не съм имала богати мъже около себе си,които да ми купуват модерни и маркови парцали.Не съм имала мъже които да ми плащат  наема,да ми пазаруват  или да ми дават пари за да се издържам.Винаги съм работела и съм делила паричните си средства с половинките ми.
 

        Но никога и не съм искала това от тях.Обичам да давам,обичам и да получавам.Но това което получавам,искам да идва от сърцето,не от главата.Не искам някой да ме купува.Не искам да бъда като онези хубавинките жени,дето са "държанки"на разни богати мъже.


       Имала съм мъж,богат с положение ,но единственото което исках от него е приятното усещане,да седим и разговаряме с часове,да се любим когато имаме възможност.


        Много мъже,странно защо все мъжкото съсловие,защитава тази теза,са ми казвали,че ако остана без стотинка и аз ще започна да бъда безкомпромисна,зла,егоист,подлец,мерзавец, та дори и курва.


       Може би, не знам,но знам,че и те не го знаят,защото същите тези мъже никога не са били  в мизерия.
       Защо тогава искат да ме убедят,че парите са всичко на този  свят.Зящо искат да ми внушат,че за пари си заслужава да предадеш и баща и майка,приятели и близки?
        Дали по този начин искат да намерят оправдание за своята алчност,за своето ламтене за все повече и повече материални придобивки?

     Снощи бях на гости в едно средно заможно западно семейство.Жената ми разказа,как свекърът и с големи възможности /сега покойник/,за всяка Коледа изпращал по пощата на двете и деца по чек,с който да си купят подаръци.След като пораснал и станал на дванадесет години,синът и написал писмо до дядо си.
        Писмото гласяло следното"Скъпи дядо,връщам ти обратно този чек,като искам да ти кажа,че бих желал да изляза с теб.Бих желал като дядо и внук,да си поиграем,да се посмеем,да се разходим.Не искам чековете ти,които години наред получавам за Коледа,би ми било достатъчно,да отидем заедно и да изпием една лимона,да ми поднесеш някоя съвсем мъничка играчка,но да си до мен.Да видя обичта в очите,ти да видиш радостта в моите!"

        Уверявам ви,не съм я измислила тази история,знам,че звучи като от филм,но е истинска.
 

         Надямав се с Божията помощ,никога да не ми се налага да променя принципите си относно материалните ценности,и никога да не ми се наложи да съм зла,подла,алчна,използвачка и курва!!!!!



Тагове:   МЕ,   може,   Никой,


Гласувай:
1



1. victoriavselena - Здравей Мара
16.11.2008 20:28
Настина има в живота моменти когато трябва да избираме това или онова, едно или друго, но в повечето случай аз съм на принципа и "И това също". Човек може да бъде и богат и стойностен. Моралните цености не изключват матералните. Дядото може да се разхожда с внука си и да се забавлява, а и също да му прави подаръци. Някакси по време на социализма са ни втълпили отрицателния образ на богаташа. Аз лично съм и за моралното и за матеериалното. Това е като душата и тялото - едното не може без другото.
цитирай
2. анонимен - Звучите като в стар лексикон ...
16.11.2008 20:40
Няма лошо хем да сте богата,хем да сте морална...
цитирай
3. dokato - За съжаление victoriavselena,
16.11.2008 20:53
много малко са стойностните богаташи.А,че ги има така,аз лично познавам един от тях.Но моята идея беше,че не трябва човек на всяка цена да търси материалното,прегазвайки моралното и човешкото.
цитирай
4. анонимен - Най-хубавите неща на света не се ...
16.11.2008 20:53
Най-хубавите неща на света не се купуват с пари.

Само бедния мъж може да е сигурен в любовта на жената до себе си. Богатият - никога, винаги ще го гризе съмнението защо жената е с него - доколко заради парите му, доколко заради това , че го обича.
цитирай
5. dokato - хей анонимчо,
16.11.2008 20:54
та това е идеалния вариант,хем кучето сито,хем баницата цяла.....
цитирай
6. victoriavselena - аз тренирам хората
16.11.2008 20:55
да постигат целите си съобразно морабните си ценности и това е е според мен пътя да бъдам наистина доволни от себе си и от живота, защото иначе плащаме висока цена за успехите си. Да права сте, не бива да прегазваме ценностите си защото те са част от нас.
цитирай
7. victoriavselena - анонимен 4
16.11.2008 20:58
това е толкова неверно, защото ако един мъж не е сигурен в себе си нито една жена на света не може да му даде сигурност и е жалко да се отказва от богатството за това. Просто няв авръзка между парите и изневерите.
цитирай
8. svalyacha - Тъпо е...
16.11.2008 21:08
Страшно много ме изкефи този пост, дори се разплаках
цитирай
9. coffeen - в българия
16.11.2008 21:09
повечето мъже значи са сигурни в любовта на жените си, такива са мизерници, как още има жени до тях, от любов ще да е.
на много хора богатството изобщо не им дава нужната сигурност.
важното е да не ти пука.
цитирай
10. dokato - Защо тогава,coffeen
16.11.2008 21:14
продължават да мислят само за пари,а не отворят очите си за истината,нежността,добротата и красотата на простите неща?
цитирай
11. coffeen - жените не са глупави
16.11.2008 21:45
поне докато хората продължават да се размножават по досегашния начин - и материалната стабилност трябва да има значение - децата искат да ядат всеки ден, как женската ще си отгледа потомството без средства, дори при животните го им атова - женската освен в силаат и набора от гени на мъжкия иска той да може да направи гнездо, пясъчен замък, хралупа и т.н за защита от врагове. Женските, които не се оглеждат по този начин, не знам какви майки ще са, но не е много благонадеждно положението.
А иначе ти ходи му разправяй, че си с него заради самия него, а не заради парите, той пак няма да се чувства пълноценен, ако е със скромни средства, колкото и да си го обичаш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dokato
Категория: Лични дневници
Прочетен: 263212
Постинги: 107
Коментари: 167
Гласове: 601
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930